Els mestres de la sospita: Marx, Nietzsche, Freud

En el marc del cicle de conferencies amb motiu del bicentenari Karl Marx (1818-2018), i amb la colaboració de Fragmenta Editorial, el passat 25 de septembre de 2018 la secció de Filosofia va organitzar la conferencia titulada Els mestres de la sospita: Marx, Nietzsche, Freud. 

Per a aquesta conferencia varem contar amb la presencia de Francesc Torralba, catedràtic de la Facultat de Filosofía de la Universitat Ramon Llull i autor del llibre de títol homónim; Norbert Bilbeny, catedràtic d’Ètica de la Facultat de Filosofía de la Universitat de Barcelona; i Eloy Fernández Porta, professor de teoría de la cultura i art contemporani a la Universitat Pompeu Fabra.

Marx, Freux i Nietzsche foren més allà del establert a la historia de la filosofía i en comptes d’entre el subjecte com un individu pensant que tracta d’entendre la realitat constituida a priori al seu exterior, entengueren que el subjecte es el resultat de les forces del seu entorn. En paraules del professor Torralba:

“El subjecte no es constituent de sí mateix, és el resultat de forces o inercies que l’ultrapassen”

Si en voleu saber més podeu llegir la crònica que els companys de DecMag han publicat a la seva web fent click aquí.

També podeu recuperar el vídeo de la conferencia aquí.

42521665_211952616179686_2859826922051862528_o

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s